Çikolata Dolgulu Çikolata Nasıl Yapılır? Çikolata Dolgulu Bardak Yapımı, Tarifi
Bir su bardağı sütün içine nişastayı açıp bir tencereye alıp sütün geri kalanını dökelim.
Şeker ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Vanilyayı da döküp karıştırdıktan sonra ocağın altına koyalım.
Oradan bir bardak su alın ve kakaoyu dökün ve iyice karıştırın. Dilerseniz kakao yerine bir parça çikolata da ekleyebilirsiniz.
Şekerlerin bardaklardan kolayca çıkması için suyla ıslatmayı unutmayın!
Çay bardaklarım biraz büyük olduğu için 7 bardak çıktı, kullandığınız ilaç küçükse daha fazla olabilir.
Önce kaplara iki kaşık sade tuz koyalım, ardından üzerine kakaolu karışımı koyup biraz sade tuz koyalım.
Çamur gidene kadar aynı işlemi yapalım ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım.
1 saat dinlendirdikten sonra alıp bardağın kenarına parmağımızla hafifçe bastırarak çıkaralım.
Bol hindistan cevizi ile afiyetle yiyebilir ve üzerini süsleyebilirsiniz.
Çikolata Dolgulu Fincan Tatlımız hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]