medyauzmani.com

Zeytinyağlı Baharatlı Pırasa Tarifi – Benim Tatlı Yemeğim

Zeytinyağlı pırasa tarifi için,

Pırasalar gerektiği kadar doğranır ve bol su ile yıkanır.

Havuçlar soyulur ve yıkanır.

İstenildiği gibi kesilirler.

Tencereye zeytinyağını ekleyip havuçları ilave edin.

Pırasanın beyaz kısımları oraya konur ve birkaç dakika bu şekilde bırakılır. Yandı.

Daha sonra kalan pırasalar tencereye eklenir ve üzerine tuz serpilir.

Üzerini kapatıp kendi suyunda yumuşayıncaya kadar pişirin.

Piştiğinde fırından çıkarın.

Yumurta ve limon suyunu bir kaseye koyun ve iyice karıştırın.

Yemeğin ilk sıcaklığı çıkınca pırasaların üzerine dökülür ve yavaş hareketle iyice karıştırılır.

Tabakta servis edilir ve birçok salata ile yenir.

yemek ister misin 💚

Baharatları kaynar şekilde dökmemeye dikkat etmelisiniz yumurtalar pişecek dikkatli olun 💚

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın