Sadece 3 malzeme ile top yapıp ev yapımı çikolata sosu döktüğünüzde lezzet doruğa çıkıyor, saklamanızı ve denemenizi tavsiye ederim 👌🏻
Tarifini vereceğim ev yapımı çikolata sosunu pastalarınızda, hamur işlerinizde ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Bisküvileri kum haline gelene kadar rondoda sürükleriz. Elmaları soyun ve rendenin ince tarafıyla ovalayın.
Bisküvi, doğranmış elma ve vanilyayı bir karıştırma kabına alıp malzemeler tamamen karışana kadar yoğuruyoruz.
Kırıntıları cevizden iri kesip rulo yapıp faturama diziyoruz.
Çizdikten sonra çikolata sosunu hazırlayana kadar buzdolabına koyuyoruz ki kolayca aksın.
Sos malzemelerini bir tencereye alın. Ocağın altını açıp göz ve göz ile üstünü karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika pişirin ve ocağı kapatın. Daha sonra tereyağı ve çikolatayı ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın.
Elma toplarını buzdolabından alıp hazırladığımız sosu döküp afiyetle yiyoruz👌🏻
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]