medyauzmani.com

Çikolatalı Çıtır Baklava – En Sevdiğim Yemek

Çikolatalı Çıtır Baklava Tarifi, Çikolatalı Çıtır Baklava Nasıl Yapılır?

Hamuru için su ve kuru malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru streç filme sarıp buzdolabına kaldıralım ve bir saat dinlendirelim.

Hamur hazır olunca su için şekeri ve sıcak suyu tencereye alıp eriyene kadar karıştıralım. Şeker eriyince limon suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika kaynatın ve suyu ocaktan alın. Şerbeti serin bir yere kolayca koyalım.

Baklavaları açmadan önce çikolatayı benmari usulü eritelim (ben 2 paket 60 gr süt ve 1 paket 60 gr bitter çikolata kullandım).

Baklavayı açmak için nişasta ve kakaoyu geniş bir kapta kül haline gelene kadar iyice karıştırın.

Her şey hazır olduğunda baklava hamurunu 3’e bölelim. Üç parçayı da 10’a bölelim ve 30 küçük beze elde edelim.

İlk 10 bezeyi bir tabak tuz büyüklüğünde açıp aralarına kuru kakao serpelim ve üst üste koyarak hepsini birden yavaş yavaş açalım.

Hamurumuz kalın olduğu için katlar arasına yağ serpmeye gerek yoktur ve hamur çok yumuşak olduğu için birkaç kat olsa bile hamur kolayca açılır)

Büyük yuvarlak yağlı tepsinin altına ilk 10 katı açalım. Baklavanın üzerine eritilmiş çikolatanın yarısını, ardından cevizlerin yarısını da baklavanın altına serpelim. Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde açıp tepsiye dizip tepsinin kenarındaki fazla kenarlarını bıçakla keselim.

Tekrar çikolata ve fındık serptikten sonra son 10 bezeyi de aynı yöntemlerle açıp tepsiye diziyoruz baklavayı istediğiniz şekil ve büyüklükte kesebilirsiniz.

Tereyağı veya margarini küçük bir tavaya alın ve eritin. Eritilmiş tereyağını baklavanın üzerine gezdirin. Daha sonra fırını 200 derecede açıp güzelce pişirelim.

Fırın ısınınca tepsiyi fırına atıp ısıyı 180 dereceye düşürelim ve 40-45 dakika pişirelim (baklavayı fazla pişirmemeye dikkat edin kulağa hoş gelmediği için yakabilirsiniz. çünkü tatlı bir kakao).

Baklavayı fırından çıkaralım ve baklavanın üzerine suyu dökelim, normal fırına verelim ve suyu çekene kadar dinlendirelim.

Böyle bir tatlıyı 1 gece dinlerseniz tadı ve kıvamı artar.

Çikolatalı Çıtır Baklava servise hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın