Fadilette hanım harika lezzetleri bir araya getirdi, teşekkürler…
İçerik Tablosu
Çikolatalı dondurmalı bonbon kadayıf tarifi malzemeleri
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
500 gr Al-Qadeef teli
1,5 su bardağı badem ve fındık
1,5 su bardağı ılık süt
şerbet:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
yukarı:
İnce kıyılmış fıstık
Fıstıklı dondurma – kremalı
Çikolata sosu (tarifine göre hazırlayın)
dekorasyon için çilek
Hazırlık:
* Kaddafiyi fırın tepsisine alıp üzerine eritilmiş tereyağını döküyoruz. Yavaşça karıştırın ve yağı kaifin her yerine sürün. Kadayıftan avucunuza göre parçalar alıp içine biraz badem, biraz da fındık koyun. ters çevir Birkaç dakika sonra hepsini tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede altın rengi alana kadar pişirin.
Şerbet Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Şurup koyulaşınca limon suyunu ekleyin ve tekrar kaynatın. Ateşten alın ve soğumaya bırakın.
* Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine ılık sütü döküyoruz. Tepsiyi daha geniş bir tepsi veya alüminyum folyo ile kapatın ve kadaf sütünün emilmesini bekleyin. Kadife sıcakken üzerine soğuk şerbeti döküyoruz. soğukken Üzerine dondurma topları koyun. Üzerine hazırlayacağınız çikolata sosunu dökün. En son ince çekilmiş Antep fıstığı serperek servis yapın.
Ayar: Fazilet Semis
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]