Çikolatalı Kurabiye – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bir bayram daha gitti hayatımızdan. Bu bayram da öncekilerin yanında yerini aldı. İlginçtir ki bütün kurban ziyafeti boyunca bir lokma ızgara et yemedim. Flik’i gezmekten olsa gerek herhalde, evde hazırladığım kadayıf tepesi dışında pek bir şey yemedik. Bir saniye! Kayınvalidemin teşvikiyle düdüklü tencerede pişirdiğimiz taze fasulyeyi de unutmayayım. (Basınçlı fasulye gerçekten lezzetli ama bunu kendi başıma yapmaya cesaret edebilir miyim bilmiyorum.)

Nigel’ın bugünlerde başlayan saplantısını az çok biliyorsun. BBC yemek programı için yaptığı tariflerden biri çikolatalı kurabiyelerdi. Karım ve ben onun kurabiye yapmasını izlerken bayıldık. Bugün ve yarın derken tarifi hazırlamak için son günleri bulduk. Olayın nasıl ve nasıl geliştiğini anlamadan kurabiyelerin fotoğraflarını çekmek için Büyükada’ya gidelim dedik. Bu satırları okuduktan sonra deli olduğumuzu düşünebilirsiniz ama değiliz 🙂 Biz sadece yemek yapmayı, seyahat etmeyi ve fotoğraf çekmeyi seven bir çiftiz.

Neyse ki gittik ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şenliklerine tanık olma şansımız oldu. Hatta kaybolup Kadıköy iskelesini kaçırınca Karaköy’e devam etmek zorunda kaldık ve vapurda havai fişek gösterisini izleme şansımız oldu. Bu sayede çok güzel fotoğraflar çektik. Hepsini inceleme fırsatım olmadığı için paylaşmıyorum ama cımbızın bir iki fotoğrafını yazıya ekliyorum.

Bizimle tatili böyle geçirdiniz, umarım ortalık sakinleşmeye ve zihninizi boşaltmaya başlar.

Aşk…

Önemli not: Kullanacağınız çikolata %70 kakao yağı içermelidir.

Çikolatalı Kurabiye Malzemeleri

    200 gram bitter çikolata 75 gram tereyağı 225 gram esmer şeker 2 yumurta 50 gram fındık 150 gram un

Damla çikolatalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Fındıklar benimki gibi kabuklu ise yağsız tavada 5 dakika kavurup kırın ve kabuklarını soyun. Kavrulan iç fındıkları nemli bir bezin arasına alıp ovun ve ardından kabuklarını soyun. Hazırladığınız fındığın üçte birini iri iri kırın. Gerisini bir mutfak robotundan geçirin ve un haline getirin. Çikolatayı kare şeklinde kesin ve benmari usulü eritin ve kenarda bekletin. Şeker ve tereyağını önce düşük sonra yüksek devirde şeker eriyene kadar karıştırın. Yumurtayı karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tüm un ve fındıkları karıştırıcıya ekleyin ve bir dakika karıştırın. Son olarak eritilmiş çikolatayı ekleyin ve blenderı 3-4 kez çalıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bir yemek kaşığı yardımıyla kurabiyeleri 2-3 cm boşluk bırakarak alın. (Şekil vermek için çok uğraşmayın doğunca çok şirin oluyorlar.) Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. (Aldığınızda dışı çıtır çıtır içi yumuşak olmalıdır, pişmemiş olduğu için fazla pişirmeyin).

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın