medyauzmani.com

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Nedense düdüklü tencere benim yıldızımla aynı hizada değildi. Çocukluğumuzda bizi korkuttukları gibi düdüklü tencere kullanma düşüncesi bile beni strese sokuyordu. Düdüklü tencereyi sadece yıllar önce midillime aldığım ve sonra birine hediye ettiğim tencerede kullandım. Düdüklü tencereyi 2 yıl önce bir etkinlikte kullanmadan hediye olarak tencereye koydum.

Birinin görevi her zaman farklı ekipman yemek ve kullanmak olduğunda, e-posta veya sosyal ağlar aracılığıyla birçok soru gelir. Bunlarda genellikle herhangi bir fırın, ekmek makinesi veya tencere satın almak en iyisidir. Geçenlerde düdüklü tencere almayı planlayan bir takipçim bana düdüklü tencereyi sordu, ben de kullanmadığımı ve bu nedenle tavsiye veremeyeceğimi söyledim.

Bayramda beni ziyarete gelen kayınvalidem sayesinde düdüklü tencerem saklandığı yerden çıktı. Ben kem küm gak guk dediğimde haydi haydi bakla 20 dakikada nefis olur dedi. kızartma vs Uğraşmak zorunda kalmadan zahmetsizce yemek pişirdik. Biraz dinlendikten sonra tadına bakınca tadını beğendim.

Baklagilleri ve eti de denemeyi düşünüyorum.

Aşk…

Düdüklü tencerede taze fasulye tarifi için malzemeler

    1 kilo taze fasulye 2 orta boy kuru soğan 3 orta boy domates 1 diş sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su 2 küp şeker tuz (ben büyük bir tutam kullanıyorum)

Düdüklü tencerede taze fasulye tarifi nasıl yapılır?

Fasulye sapının uçlarını bıçakla çıkarın, varsa kılçıklarını çıkarın. Fasulyeleri temizledikten sonra uzunlamasına ikiye bölün. Tüm taneleri ayıkladıktan sonra 1-2 su ile yıkayınız. Domates, soğan (istenirse küçük parçalar halinde doğrayabilirsiniz) ve sarımsağı rendeleyin. Tüm malzemeleri düdüklü tencereye koyun ve karıştırın (yağ, tuz, şeker ve su dahil). Düdüklü tencere kapağını kapatın ve kilitleyin. Düdüklü tenceredeki adımlara göre birinci seviyeye yani buhar göstergesine getirin ve ocağın altını açın. İlk kez buharda pişirdikten sonra düdüklü tencere göstergesini birinci seviyeye getirin ve ateşi orta ateşe ayarlayın. Bu şekilde fasulyeleri yaklaşık 20 dakika pişirin. Ocağı kapatın. Düdüklü tencerenin buharı tamamen çıkınca kapağı açın. Fasulyeleri ılık veya soğuk olarak servis edin.

Uyarı: Düdüklü tencerenizi kullanmadan önce kullanım kılavuzunu mutlaka okuyunuz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın