medyauzmani.com

Çikolatalı mus – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Mousse, tatlı veya tuzlu olarak hazırlanabilen bir tariftir. Daha önce hiç tuzlu (etli) tatmadım. Her iki çeşidinde de ezilmiş veya eritilmiş madde krem ​​şanti veya beze (çırpılmış yumurta akı) ile karıştırılarak köpük kıvamına getirilerek servis edilir.

Genellikle küçük porsiyonlarda servis edilir. Jelatin mutlaka tüm pastacılık ürünlerinde bulunur. Bugün size tanıtacağım tarifte kesinlikle jelatin yok ve zaten jelatin kullanmanıza da gerek yok. Buzdolabına konulan kuvertür çikolata kısa sürede sertleşir ve her zaman istediğiniz pürüzsüz, köpüklü dokuyu sağlar.

Mousse tariflerinde insanların aklına gelen en önemli şey çiğ yumurta kullanılmasıdır. Açıkça belirtmek gerekirse çiğ tatlıya kesinlikle yumurta dahil değildir. Krema ve sütü kaynama noktasına getirdiğinizde ve birazını yumurtalara eklediğinizde yumurta yumuşamaya başlar ve hemen doku kazanır. Artık yumurta ve jelatin kısmını da çözdüğünüze göre bu pratik ve lezzetli mousse tarifini deneyebilirsiniz.

Süslemek için krem ​​şanti veya benim gibi damla çikolata kullanabilirsiniz.

Limonlu cheesecake tariflerinde ve çikolatalı mousse cheesecake tariflerinde çeşitli örnekler bulabilirsiniz.

Aşk…

çikolatalı mus tarifi malzemeler

    150 gr bitter çikolata (kapak) 1 yumurta sarısı (20 gr) 1 bardak çaydan 3 çubuk eksik krema (60 gr) 1 bardak çaydan 2 çubuk eksik süt (60 gr) 1 bardak krema (soğuk)

Çikolatalı mus tarifi nasıl yapılır?

Çikolatayı ince ince doğrayın ve kenara alın. Süt ve kremayı bir tencereye alıp küçük ocağa alın ve karıştırarak ısıtın. Krema karışımı köpürmeye başlayınca ocaktan alın. Bir kapta bir yumurta sarısını çırpın, biraz krema ve az önce ısıttığınız süt karışımını ekleyin ve çırpın. Yumuşayan yumurtayı tenceredeki kremaya aktarın ve hızlıca karıştırın. Doğranmış çikolatayı tencereye ekleyin, karıştırın ve tamamen erimesini sağlayın. 1 su bardağı kremayı mikserde yüksek devirde 1-2 dakika çırpın. Hazırladığınız çikolata sosunu kremaya azar azar ekleyin. Sosu dökerken kremanın çekmemesi için spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Çikolata ve krema tamamen karışınca bir kepçe yardımıyla bardaklara paylaştırın. 1-2 saat buzdolabında dinlendirip biraz katılaşmasını bekledikten sonra süsleyip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın