Çikolatalı muslu kestane püreli cheesecake – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Dün uzun bir aradan sonra sevgili Devletşah’ın davetlisi olarak bir etkinliğe katıldım. Ülker İsem’in MSA’daki etkinliği oldukça yoğun ve eğlenceli geçti. Uzun bir aradan sonra sevdiğim blog yazarlarını görmek beni çok mutlu etti. Hazırladığımız üç tarif de çok lezzetliydi. Özellikle mantıyı yaparken çok keyif aldım 🙂

Etkinlikte en sevdiğim tarif, zencefil ve vişne turşusu ile servis edilen kestane püreli çikolatalı peynirli mus oldu. Adı çok uzun olduğu için Çikolatalı Mousse Cheesecake diyerek işim çıktı 🙂

Pek çok doğru tarifte olduğu gibi ölçüleri kaşık veya bardak ölçülerine çevirmektense gram olarak vermeyi daha doğru buldum. Böylece hata payınız azalacaktır.

Aşk….

Çikolata Püreli Kestane Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

    100 gr taze peynir 200 gr bitter çikolata 1 yumurta sarısı 3 yumurta akı 70 gr toz şeker

taban için:

    Yarım paket yulaflı kurabiye, 100 gram kestane püresi, 30 gram tereyağı

Sosu hazırlamak için:

    200 gr vişne 80 gr toz şeker 20 gr taze zencefil toz tarçın

Çikolatalı mousse ile püreli kestane cheesecake tarifi nasıl hazırlanır?

Tabanı için kestane püresini, tereyağını ve bisküvileri rondodan geçirip elinizle 20 cm çapında yuvarlak bir kalıba bastırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız tabanı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını ve toz şekeri benmari usulü karıştırarak toz şeker eriyene kadar çırpın. Bitter çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Çikolata eriyince Mary banyosundan çıkarın ve peyniri ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın. Yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpın. (Kaseyi ters çevirdiğinizde yumurta akları çok ince olmalıdır) Çikolatalı karışımınıza yumurta aklarını aşağıdan yukarıya doğru iki kez karıştırarak ekleyin. Hazırladığınız karışımı kalıbın tabanına yayın ve kalıpla birlikte buzluğa koyun. Cheesecakeinizi 20 dakika kadar buzlukta bekletin. Tüm sos malzemelerini küçük bir sos tenceresine alın ve koyulaşana kadar karıştırarak kaynatın. Koyulaşan sosu rondodan geçirin. Cheesecakeinizi kalıptan çıkarın. Üzerine hazırladığınız sos ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın