Merhaba sevgili arkadaşım,
Hamileliğim sırasında, diğer şeylerde olduğu gibi içeceklerimde de dikkatliydim. Asitli, içime hazır içeceklerden tamamen vazgeçtim. Çayı günde 1’e, Türk kahvesini haftada 1’e düşürüyorum yaklaşık. Tabii bu da beni daha çok ev yapımı içeceklere yöneltti.
Kompostoları ve kompostoları yemeklerle birlikte bol tüketmeye özen gösterdim. Komposto, komposto, meyve suyu ve gazoz derken artık dışarıda bir şey içmiyorum 🙂 Hem çilek zamanı hem de ramazan yaklaşırken sizlerle paylaşmak istedim.
Bu tarif, buzdolabında kalan veya sevmediğiniz çilekleri küflenmeden tüketmek için harika bir alternatif. Büyük çileklerle iyi gider. Kaynayan şerbete atılması çileklerin erimeden ve dağılmadan suya lezzetini ve rengini hızla vermesini sağlar.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Çilek kompostosu tarifi için malzemeler
- 400 gr çilek (2 çorba kasesi doğranmış) 6 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker
Çilek kompostosu tarifi nasıl yapılır?
Çilekleri 2-3 su ile yıkayın ve süzülmesi için kenara alın. Bir tencereye su ve şekeri koyup kaynamaya bırakın. Su ve şeker kaynarken çilekleri iri iri doğrayın. Doğranmış çilekleri kaynayan şerbetin içine atıp 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Pişen komposto oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]