Çilekli bulgur pilavı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bulgurdan pilav nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 6 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türkçe 25 dakika, bulgur pilavı, bulgur pilavı tarifleri, dut, dut tarifleri, farklı pilav tarifleri, kuru yemiş, kuru dut yemekleri, kuru yemişli bulgur, meyveli börek, osmanlı yemekler, tatlı pirinç, pilavlar

51 4.86 5 1

Hepiniz hoşgeldiniz,

Tarifin ismine bakıp, “Ne çilesi, bu bahar bitiremedin, gitti!” 🙂 diyeceğinizi biliyorum ama öyle demeyin… Bu dut başka bir dut 🙂 Bizim kültürümüzde pilav ve tatlı (komposto ve taze meyvelerle) kombinleri çok yapılır. Bunun dışında kuru erik, kuru kayısı gibi kuru meyveler de et yemeklerine ve pilavlara eklenir.

Frambuazlı bulgur pilavını 5-6 yıl önce tattım ve kendime mutlaka evde yapacağıma dair söz verdim. Bir gün pazarda iri kuru yemişler görünce bugün o gün dedim ve işe koyuldum. Tezgaha koyduğumda eşim çok şaşırdı hatta biraz baktı ama tadına baktığımda tamamen fikrini değiştirdi.

Son günlerde evlerde artmayan tek yemek ünvanını da kazanmış ve hazırlanma günü de sona ermiştir.

Bu lezzetli pilavı et yemeklerinin yanında denemenizi tavsiye ederim.

Aşk…

Pilav tarifi için malzemeler: çilek ve bulgur

    1 su bardağı bulgur pilav 1 çay bardağı kuru yemiş 1 orta boy kuru soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 su bardağı sıcak su + 1 et suyu veya 2 su bardağı et suyu Tuz Karabiber

Bulgurlu pilav tarifi nasıl yapılır?

İnce kıyılmış soğanı tencereye alın. Biraz tuz ve sıvı yağ ekleyip kavurun. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca salçayı ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Salçalar ezilip kokusu çıkınca bulguru ekleyip 2 dakika soteleyin. Kuru yemişleri bulgura ekleyin. Bulguru kaynayan suda eritin ve bulgura iki su bardağı su ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın, pirinç suyunu kaynama noktasına getirin ve üstü al dente olana kadar pişirin. Ocağı kapatın, suyunu çeken pirincin kapağını açın ve hafifçe karıştırın. Tencerenin kapağını bir havlu ile kapatıp tekrar kapağını kapatın. Servis yapana kadar pirinci ıslatmaya bırakın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın