Çilekli Cheesecake nasıl yapılır? – Benim favori yemeklerim

Bisküviler bir rondodan geçer ve eritilmiş tereyağı ile karıştırılır.

Yağlı kağıt üzerine yerleştirilmiş kenetlenmiş kalıba yayılır ve preslenir. 10-15 dakika buzdolabında. Dinlendiler.

Krema için labne ile kremayı 1 dk karıştırın. Kırbaçlanıyor. Şekeri ilave edip yumurtaları teker teker çırpın ve çok hafif karıştırın. Vanilya tozunu ekleyin ve hafifçe karıştırın.

Bisküvi tabanının üzerine dökülür.

Kenarların temiz kalması için kalıbın dış kenarları folyo ile kaplanmıştır.

Pişirme sırasında kırılmaması için fırının dibine su dolu bir tencere konur.

180°C’de biraz pembeleşene kadar pişirilir.

Ortası biraz sallanacak.

Piştiğinde fırından çıkarmıyoruz, fırının kapağı hafif açık halde soğumasını bekliyoruz. Fırında soğuması kırılmaması için önemlidir.

Sos için çilekleri bol suda yıkayın ve yeşilliklerini ayıklayın. Çilekleri bir blender ile bir tencereye koyun, püre haline getirin, nişasta ve şekeri ekleyin, karıştırın ve kaynayana kadar pişirin.

Çileklerde topaklanma varsa, pişerken blenderdan geçirin.

Soğumaya bırakın, normal cheesecake’in üzerine dökün ve soğuması için 4-5 saat buzdolabında bekletin. (Bir gece beklese daha iyi olur) Soğuyunca süsleyin ve yayın, afiyet olsun.

Nefis cheesecake’imiz hazır, denenmesi gereken tatlılardan biri 🍓

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın