medyauzmani.com

Çilekli İrmik Tatlısı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Çilekli irmik tatlısı nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 15 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 30 dakika, kapta tatlı, basit çilek tarifleri, basit tatlılar, bisküvi tarifleri, çilek, çilek püresi, çilek tarifleri, snack tarifleri, hafif tatlı tarifleri, hafif tatlılar, irmik tatlısı , İrmik Tatlısı, Bardak Tatlı, Pratik Tatlılar, Solo Tatlılar, Pratik Tarifler

27 4.26 5 1

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta sonu sabahları hep ayaktaydım diyebilirim. Özellikle cumartesi gecesi sosyal paylaşım programından ayrıldıktan sonra sabah 5:30’da uykuya dalmam gerekti. Pazar sabahları erken kalkıp, sanki sabahları uyuyamayacak biriymişim gibi ev işlerine bakardım. Akşam misafirlerimiz geldiğinde kanat, patates kızartması ve makarnadan oluşan sade bir pazar menüsü hazırladım.

Fazla vaktimi almayacak yemekten sonra ne yapabilirim diye düşünürken, aklıma yapacağım pavlovayı süslemek için marketten aldığım çilekler geldi. Kese kağıdı olmasına rağmen çileklerin yaklaşık yarısı birkaç gündür beklediği için şeklini kaybetmişti ben de bozulmamış kalan çekirdeklerini yıkayıp püre haline getirdim. Ondan sonrası çorap sökmek gibiydi. Evde normal süt yoktu o yüzden her ne kadar light süt kullansam da muhallebi her şeyiyle 10 numaraydı.

Şu an saat 1:30 ve ben hala işim bitmedi. Sabah çok erken saatlerde yola çıkacağım için tarifimi bir an önce yayınlamak istedim.

Hepinize keyifli ve lezzetli bir hafta diliyorum.

Aşk…

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    250 gram çilek 4 su bardağı süt 1,5 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı vanilya aroması 2 çay bardağı irmik 1 yemek kaşığı tereyağı

Arası ve üzeri olanlar için:

    1 paket iki kez kızartılmış petitbur bisküvi

Çilekli irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Çilekleri yıkayıp blenderdan geçirin. Püre haline getirilmiş çilekleri, sütü, şekeri, vanilya aromasını ve irmiği tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Tatlı bir kıvam almaya başlayınca 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve koyulaşıp irmik köpürmeye başlayana kadar pişirin. Bisküvileri blendera koyun. Bardaklara veya bardaklara tek kat şeker dökün ve şekerin dik durmasını sağlamak için elinizle fincanların alt kısmına hafifçe bastırın. 1-2 yemek kaşığı bisküviyi muhallebinin üzerine dökün ve spatula ile düzleştirin. Bisküvinin üzerine bir kat daha şeker dökün. Son olarak kalan kurabiye kırıntılarını ikramların arasına paylaştırın ve buzdolabında bir saat dinlendirin. Ayakları taze meyvelerle süslenmiştir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın