Çilekli Pasta Tart – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün çok işim vardı ama dün kışlıklarımı giy de şöyle yap deyince dikkatsizliğim yüzünden biraz sırtım ağrıdı ve evde kalmaya karar verdim. Ben de izin günleri biraz rahatlayayım ve belim daha da kötüleşmeden bazı önlemler alayım dedim.

Söylememe rağmen, insanın doğası hızlı olduğunda uyuyamaz. Birleştirirsem sadece bir saat yatar ve sadece 15 dakikada uykuya dalardım. Evdeysem kendimi yine fırının önünde buluyorum çünkü mutfağa gitmediğim günlerin de çok verimsiz geçtiğini düşünüyorum 🙂

Bu tarifi videoya çekemedim çünkü hafta sonu gezisinden beri tripodum arabamın bagajındaydı. Hal böyle olunca sizler için videosuz çok pratik ve lezzetli bir tarif hazırladım.

Margarin kullanmayı sevmeyenler tereyağ da kullanabilir, bu tarifte önemli olan şeker ve tereyağını yumurtaları ekledikten sonra çırpıp pürüzsüz bir krema haline getirmek. Tart kalıbımın boyutu 20 x 25 cm dir.Siz evde fırın tepsisi veya kelepçeli kalıp kullanarak da yapabilirsiniz.

Kalıbınızı yağlamayı unutmayın, yağlamak istemezseniz benim gibi yağlı kağıt kullanabilirsiniz. Unutmayın, bu sadece bir pasta değil, kek ve tart arası bir lezzet, yani hamur cıvık değil. Kalıptan çıkarırken yapıştığını fark ederseniz, kenarlarından bıçakla geçin ki kek kalıptan çıkınca dağılmasın.

Aşk…

Çilekli kurabiye tarifi için malzemeler

• 1 yumurta
• 100 gram tereyağı
• 1 su bardağı toz şeker eksik
• 1,5 su bardağı un
• Yarım su bardağı süt
• 2 çay kaşığı kabartma tozu
• 2 çay kaşığı portakal kabuğu
• 6 çilek
çikolata parçaları
Süslemek için isteğe bağlı pudra şekeri

Çilekli pasta tarifi nasıl yapılır?

1. Katı yağı veya tereyağını mikrodalgada 1 dakika ısıtın.
2. Derin bir kaba alıp üzerine toz şekeri ekleyin.
3. Mikser yardımıyla 1 dakika çırpın.
4. Bir yumurta ekleyin ve kremamsı bir dokuya (şeker eriyene) kadar çırpmaya devam edin.
5. Un, süt, kabartma tozu ve portakal kabuğunu ekleyin ve topaklanmalar kaybolana kadar çırpın.
6. 20 x 25 cm’lik bir tart kalıbını alın ve hamuru kaşık yardımıyla düzeltin.
7. Çilekleri ikiye bölüp hamurun üzerine dizin.
8. Üzerine damla çikolata serpip 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
9. 15 dakika sonra fırın ısısını 165 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin.
10. Soğuyan tartı kalıptan çıkarıp üzerine arzuya göre pudra şekeri serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın