medyauzmani.com

Etli biber dolması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Antep’ten sonra merakla beklenen biber dolması tarifimi paylaşmadan olmaz 🙂 Aslında bu tarifte kullandığımız biber Antep’ten değil Urfa’dan hediyeydi. Gaziantep’ten dönerken hem kuru biber hem de kuru patlıcan aldım. Nar ve sumak pekmezi de stokladım 🙂 Yakında ekşi sumaklı kötü bir tarif gelebilir.

Bu tarifi, yemeklerini çok sevdiğim teyzemin tarifi ile hazırladım. Genelde kendi hazırlayıp dondurduğu ekşi kremayı kullanır ama maalesef bende yok. Bu ay sonunda Muğla’da olacağım, bu sefer kendime verju suyu yapmayı düşünüyorum.

Eskiden Sidi Ali’nin tarifine göre patlıcan dolması yapardık. Bu tencereye mutlaka kemikli iki parça et katıyor. Dilerseniz ekstra lezzet için ekleyebilirsiniz.

Tarifin video açıklaması:

Aşk…

Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

    1 demet kuru biber (22-24 adet) 300 gr kıyma 2 orta boy soğan 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı salça ½ su bardağı zeytinyağı 1/4 demet maydanoz Tuz ve karabiber 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı nar veya sumak pekmezi (varsa).

Sos malzemeleri:

    2-3 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı biber salçası ve sıcak su

Etli biber dolması tarifi nasıl yapılır?

Kurutulmuş biberleri iplerinden sıyırarak çıkarın ve sıcak su dolu derin bir kapta yumuşayana kadar bekletin. Kıymayı bir karıştırma kabına alın ve doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinç ve ince kıyılmış maydanozu kaseye ekleyin. Salça, biber, zeytinyağı ve isteğe bağlı nar ekşisi ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip karışımı güzelce yoğurun. Islatılmış kuru biberleri süzün ve fazla bastırmadan kıyma harcı ile doldurun. Biberleri sıkarak kapatın. Tencereye porselen bir tabağı ters çevirin ve dolmaları tencereye alın. Salçayı ve sıcak suyu derin bir kapta sosla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın. Kıyma harçtan iri olursa sosa ilave edin. Sosu dikkatlice tavaya dökün, ağırlık varsa dolguyu porselen bir tabakla kapatın. Dolmayı kapağı kapalı olarak önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Arzuya göre üzerine pul biber gezdirilip ılık veya sıcak servis yapılır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın