Çilekli Tart – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Uzun zaman önce paylaştığım bu tarifi daha pratik hale getirmek ve ölçüleri netleştirmek için güncelleme zamanı. Bir önceki tart hamuru püf noktaları yazımı biliyorsunuzdur. Kaçıranlar için linki buraya bırakıyorum 🙂

Bu sefer çilekli tartın içini pastacı kreması ile doldurdum. Bence pastacı kreması pastalara olduğu kadar böreklere de çok yakışıyor. Burada kullandığım pastacı kremasında da keklerde olduğu gibi beyaz çikolata ve ekstra krema kullandığım için yağ ve şeker miktarını biraz arttırdım. Bu sayede tart dolgusu olarak kullanılmaya uygun hale geldi.

Pasta krema videosunu da yazıya ekliyorum. Bu videodaki gibi hazırlayabilirsiniz. Vitriol taban videosunu da en kısa zamanda ekleyeceğim 🙂

Pasta kreması video tarifi:

Çilekli tart tarifi videosu:

Biraz zor gibi görünse de, bakıp bir dilim tattığınızda, biraz zahmete değdiğini anlıyorsunuz. Bu arada, hamura tat vermek için 1 çay kaşığı limon kabuğu ekleyebilirsiniz.

Daha önce yaptığım şeftalili tart tarifi ile limonlu beze tart tarifine linklerden ulaşabilirsiniz.

Not: Tart kalıbım 27cm.

Aşk….

Tart tabanı için:

çilekli tart tarifi malzemeleri

    230 gr un 150 gr tereyağı (soğuk küpler) 100 gr. pudra şekeri 1/2 çay kaşığı tuz 2 yumurta sarısı 30 gr kakao

Pastacı kremasını hazırlamak için:

    5 yumurta sarısı 100 gr toz şeker 50 gr nişasta 500 ml süt 35 gr tereyağı 1-2 damla vanilya aroması

yukarı:

Çilekli tart tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak pastacı kremasını hazırlayıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Un, pudra şekeri, tuz ve kakaoyu mutfak robotunun haznesine alın, kapağını kapatın ve robotu karıştırarak robotu çalıştırın. Robot çalışırken üzerine soğuk 2×2 küp tereyağı atın. Tereyağı un ile karışıp topaklanınca yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Hamur biraz toparlanınca vanilya özütünü ekleyip 15-20 saniye daha karıştırın ve hamuru tezgaha alın. Hamuru toparlayın, elinizle streçleyin ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Tart kalıbını un ile yağlayın. Dinlenen hamuru tart kalıbından biraz daha büyük açıp kalıba yerleştirin. Artan hamuru elinizle kalıbın kenarlarına yayın. Tartın tabanına bıçak veya çatalla delikler açın ki kabarmasın. Kalıbın içindeki hamurların üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve üzerine bir su bardağı kuru nohut koyup 180 derece fırında 30 dakika pişirin. 30 dakika sonunda pişen tartı fırından çıkarın. Çabuk soğuması için yağlı kağıt alıp üstüne tost yapın. Soğutulmuş tartar kremini bir spatula ile yayın. Ortasından başlayarak çilek dilimlerini dizin ve bir saat buzdolabında beklettiğiniz tart şeklinde dilimleyerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın