Merhaba sevgili arkadaşım,
3 gündür çok çalışıyorum. Sabah 04:00 civarında işimi yeni bitirdim ve tekrar başlamak için sabah 09:30’da kalkıyorum. Yeni fikirler, yeni tarifler havada uçuşuyor 🙂 Yoruldum ama ortaya çıkan işleri gördükçe inanılmaz mutlu oluyorum.
Bu ramazanda yöresel yemeklerin yanı sıra pratik tarifleri de paylaşmaya karar verdim. Özellikle çorba tarifleri yapmaya başladım. Umarım Asker Çorbası’nı siz de benim kadar beğenir ve evinizde uygularsınız.
Al-Jundim, Aşure buğdayının yerel isimlerinden biridir. Genellikle buğday, fasulye ve nohut bir gece önceden ıslatılıp sabah ayrı ayrı pişirilip yoğurt ve et suyuna karıştırılarak yapılır. Bazı yörelerde küçük et parçaları da eklenir.
Dondurucumda hep haşlanmış fasulye ve nohut bulunduğu için onları hazırlamakta hiç zorluk çekmedim. Bir gece önceden ıslattığım buğdayı haşladıktan sonra buzluktan çıkarıp süzdüğüm fasulye ve nohutları ekledim. Yani fasulye ve nohudu geceden suya koyacaksanız 1 değil 1/2 su bardağı su ekleyin. Sabah haşladığınızda 1 su bardağı baklagilleriniz olacak 🙂
Islatmayı unuttuysanız, dondurucuda yoksa konserve leblebi ve fasulye kullanabilirsiniz.
Aşk…
Bu tarif peri tarafından desteklenmektedir.
İçerik Tablosu
Asker çorbası tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı buğday (1 gece) 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 4 su bardağı buğdayı haşlamak için su 4-5 su bardağı çorbaya eklemek için + 1 et suyu et suyu kullanacağım)
Baharat için:
- 3 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı yoğurt
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı sıvı yağ, kuru nane
Asker çorbası tarifi nasıl yapılır?
4 bardak suda buğdayı haşlayın. Buğdaylar yumuşayıp çatlamaya başlayınca (tencerede yaklaşık 1-1,5 su bardağı su kalacak), kalan su miktarına göre 4-5 su bardağı sıcak su ilave edin. 1 et suyu, fasulye ve nohudu ekleyip 1-2 dakika kaynatın. Derin bir kapta yoğurt ve unu çırpın. Çorba için kaynayan sudan iki yemek kaşığı yoğurda ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ilık yoğurtlu karışımı tencereye ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın. 6-7 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocağı kapatın. Servis için cezveye tereyağı ve sıvı yağı koyup naneyi ekleyip ısıtın. Çorbayı nane sosuyla servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]