Çıtır çıtır hamurlu yoğurtlu kabak salatası efsane bir tarif haline geldi. Videoyu çektikten sonra tadına bakarken eşim adeta iltifat ediyordu 🙂
Yine evde ne varsa ilave edilmiş bir lezzet diyebiliriz ama sonucu beni şaşırttı.
Malzemelerimiz az ve çok az.
Bu arada beni @mutfaksirlari takip etmeyi, videomu beğenmeyi ve bol bol ❤️💕 bırakmayı unutmayın.
Evde taze peynir vardı ben kullandım ama siz dilerseniz labne de kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Çıtır hamur ve süt ile kabak salatası malzemeleri
- 1 orta boy kabak 1 küçük kase yoğurt 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı taze peynir veya labne 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz 1 kabuk 1 su bardağı kızartmak için sıvı yağ Pul biber ve kuru nane
Çıtır etli ve yoğurtlu kabak salatası nasıl yapılır?
Kabağı rendeleyin ve yağı ilave ettiğiniz tavada kızartmaya başlayın. Tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar kavurun ve ocaktan alın. Yoğurt, peynir, tuz ve sarımsağı bir kapta karıştırıp servis tabağına alıp buzdolabına kaldırın.
Hamuru 2-3 inç kalınlığında kesin ve küçük rulolar yapmak için sıkıca yuvarlayın. Kızgın yağda kızartın. Hepsi kızarınca, buzdolabından yeni aldığınız kabak salatasının üzerine koyun. Kırmızıbiber ve naneyi sıvı yağda kavurun. Ayakları salatanın üstünde.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]