Çıtır Mantı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Kayınvalidemin enfes böreklerini sizlerle paylaşmasaydım böyle olmazdı çünkü çok pratikler. Herhangi bir alet kullanmadan elinizle kolayca yayabileceğiniz ve sonunda çıtır çıtır bir hamur haline gelen bir hamurdur. Hatta benim için yufka yapmaktan daha kolay olduğunu söyledi 😄

Su miktarı una göre değişebilir ama hamurun kıvamını kontrollü bir şekilde su ve unu ekleyerek videodaki gibi ayarlayabilirsiniz.

Bir yarısı ıspanaklı, diğer yarısı patatesli olunca evdeki herkes mutlu oluyor 🙂 Farklı dolgular da deneyebilirsiniz.

Alternatif börek tariflerime Börek kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Çıtır çıtır pankek tarifi malzemeleri

    6,5-7 su bardağı un 2,5-3 su bardağı su 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı tuz Hamuru açmak için 1 su bardağı sıvı yağ

içeri:

    300 gr ıspanak 2 orta boy haşlanmış patates 1 büyük soğan Tuz Karabiber Kırmızı pul Zeytinyağı

Çıtır Rolling Pie tarifi nasıl yapılır?

1. Soğanı doğrayın, kızartın ve ortadan ikiye ayırın.
2. Yarısına haşlanmış patatesleri ekleyin ve yıkanıp doğranmış ıspanakların diğer yarısını da kavurun.
3. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
4. 3 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin, üzerine tuz, sirke, ayçiçek yağı ve suyu ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın.
5. Kalan iki su bardağı unu ekleyip hamuru toparlayın ve 15 dakika dinlendirin.
6. Hamuru iki parçaya bölün. Her bir parçayı 10 parçaya bölün ve rulo yapın.
7. Her bir tatlıyı yemek tabağı büyüklüğünde açın, üzerlerine sıvı yağ gezdirin ve üst üste dizin.
8. Tepsilerin boyutlarını elinizle çekerek genişletin.
9. Hazırladığınız hamurun üzerine tüm hamuru yayın.
10. Diğer 10 parçayı da aynı şekilde açıp iç malzemenin üzerine yerleştirin ve alt kısım ile birleştirerek kenarlarını kapatın.
11. Kalan yağı hamurun üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın