medyauzmani.com

Yayladan arta kalan pirinç çorbası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Yayla çorbası annemin özellikle hasta olduğu zamanlarda bize yaptığı en sevdiğim çorbaydı. Tabii biz buna yoğurt çorbası dedik. Hala biraz midem bulanıyorsa ya yayla çorbası ya da ezogelin isterim 🙂

Pirinç artıklarından yapılan yayla çorbasının tadı da enfes. Özellikle bu dönemde elimizden geldiğince her şeyi değerlendirmeye çalışıyoruz.

Annemin çeyizinden el işlemeli peçeteler, bu küçük anıları resimlerle gözümün önünde tutmaya çalışıyorum. Hayat midillileri kutuda tutmak için çok kısa…

Kullanmaya kıyamadığınız bir şey var mı?

Pirinç artıklarından yapabileceğiniz bir diğer tarif de kadın köftesi 🙂 Mutlaka denemelisiniz derim.

Aşk…

Pirinç artıklarından yayla çorbası tarifi için malzemeler

    1 su bardağı pirinç 1 çay bardağı et suyu 4,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 su bardağı yoğurt 1 tepeleme yemek kaşığı un 1 tuz Yumurta sarısı Zeytinyağı

Pirinç artıklarından Yayla çorbası tarifi nasıl yapılır?

1. Tencereye su ve pirinci koyun, et suyunu ekleyin ve kaynatın.
2. Yumurta sarılarını, yoğurdu ve unu bir kapta iyice çırpın.
3. Kaynayan çorba suyundan iki yemek kaşığı yoğurdu ekleyip karıştırın.
4. Çorbaya baharatları eklerken çorbayı karıştırmaya devam edin.
5. Çorba orta ateşte kaynarken zeytinyağında kızdırdığınız naneyi ekleyin.
6. 10 dakika daha kaynattıktan sonra tuzunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın