Çıtır Patates Turtası – En Sevdiğim Yemek

merhaba kardeşler 🙌

Herkese merhaba, şimdi vereceğim tarif lezzetli ve lezzetli bir patatesli börek.

O kadar lezzetli ki o kadar tatlı ki yediğinizde daha çok yemek isteyeceksiniz. Henüz denemediyseniz veya biliyorsanız ve tekrar yapacaksanız neden bana katılmıyorsunuz? ?? Bu tarif kaçırılmamalıdır. Gücü ve lezzeti ile arkadaşlarınızla sofrada, çayın yanında hatta sabahın erken saatlerinde kahvaltıda bile kaçırmamalısınız.

Bugün pazar kahvaltısına gelen misafirlerim için yapacağım tarifine geçelim.. 👇

Öncelikle çıtır patatesli börek tarifimizi hazırlayalım.

Bunun için küçük bir tencereye üç bardak suyu alıp ocağımızın altına koyalım.

Diğer yandan patateslerimizi soyup küp küp doğrayıp sıcak suyumuzun içine atıyoruz.

Kabuklarını soyup birkaç parçaya bölüp bu şekilde haşlıyorum.

Yumuşak olana kadar pişirmelerine izin verin.

İstediğimiz kıvama gelince ocaktan alıp suyunu süzgeçten geçirelim.

Yine aynı tencereye ince ince doğradığımız soğanı alıp rengi dönene kadar kavuralım.

Rengi değişen soğanlarımıza bir tatlı kaşığı salça, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı kırmızı biber ekleyip iyice karıştıralım (baharat ve salça miktarı damak tadına göre değişebilir. Bana yeter. İstediğiniz kadar azaltın)

Daha sonra patateslerimizi koyup karıştıralım. Patatesleri rendeleyelim. İç çemberimiz hazır.

Yufkamızı beyaz masa ve tezgahın üzerine koyalım. Yufkamı sekiz eşit parçaya böldüm. Benim gibi yapabilirsin.

O halde ortasına iç çamurumuzu koyup kenarlarını biraz daha kalın olacak şekilde katlayalım.

Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Daha sonra yağlanmış tepsiye diziyorum.

Üzerine yumurta sarısını fırça yardımı ile kullanalım ve üzerine çörek otu serpelim. Susam da kullanabilirsiniz. Seçim senin.

Kızgın fırınımızda kontrollü bir şekilde ters çevirerek pişirelim. Patatesli böreklerimiz hazır.

Deneyecek arkadaşlarımıza kolay gelsin.

Çıtır Patates Turtası hazır.

Yemek yemeyi seviyorum 😋👌

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın