Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta sonu size çok lezzetli bir tarifim var. Patlıcan ve yoğurdun mükemmel uyumunu hepimiz biliyoruz.
Közlenmiş patlıcanla yapılan patlıcan salatasını da çok seviyoruz. Şimdi iki harika lezzeti aynı kapta birleştirip biraz dinlendirdikten sonra tattığınızı hayal edin. Evet ağlatan lezzet Koboğlu salatası 🙂
Aslında bu farklı illere ve hatta bölgelere göre değişiklik gösteren bir tarif. Bazıları tüm sebzeleri kızartır ve yoğurtsuz, sadece sirke ve benim bildiğim patlıcan salatası olan sarımsakla servis eder. Bazıları ise tüm sebzeleri kavurduktan sonra yoğurtla karıştırıyor.
Bodrum Gümüşlük’te en son yemek yediğimde patlıcan üzerinde kızarmış domates ve yoğurtla servis edilmişti. Kendi zevkime göre hazırlarım. Patlıcan dışındaki malzemeleri közlemeden karıştırmamın sebebi biber ve domatesin tadını sevmemem.
İster fırında kızartarak hazırlayabilir, isterseniz de benim yöntemimi deneyebilirsiniz. Benim tavsiyem, her iki yöntemi de denemek ve sizin için en uygun olanı bulmaktır.
Aşk…
İçerik Tablosu
Çoboğlu Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy patlıcan 1 orta boy domates 2 tatlı yeşil biber 1/4 demet maydanoz 2 diş sarımsak 1-1,5 su bardağı yoğurt Tuz Zeytinyağı
Koboğlu salatası tarifi nasıl hazırlanır?
Patlıcanı ızgara yapın. Közlenen patlıcanı tezgaha alın ve bir yemek kaşığı yardımıyla içini çıkarın. Çıkardığınız iç kısımlarını bıçak yardımıyla kesip derin bir kaseye alıyoruz. Maydanozu doğrayın ve kaseye ekleyin. Domates ve biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayın ve ardından sarımsakları ezin. Hazırladığınız tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurdu kıvamına göre karıştırma kabına alın. Buzdolabında bir saat dinlendirip servis tabağına alın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]