medyauzmani.com

Buzlu turta – güvercinli turta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yoğun bir hafta oldu ve yoğunluğum yeni başlayan haftada artarak devam edecek. Evdeyken yaptığım işler sorun değil ama bu sıcakta toplantılar ve çekimler için dışarı çıkma düşüncesi bile beni yoruyor. Böyle zamanlarda beni eskisi kadar sıkmayacak tariflere yöneliyorum.

Genellikle dondurucuya muska veya Çin böreği sararım, beklenmedik misafirler geldiğinde veya akşam yemek yapmak istemediğimde cankurtaranım olurlar. Dondurma böreğini ister gül böreği ister sigara böreği şeklinde sarabilirsiniz.

Dondurulmuş simitlerin en güzel yanı ise piştiğinde taze, içi yumuşacık, dışı çıtır çıtır… Dondurduktan sonra ayırmak zor olduğu için derin dondurucuya koyabileceğiniz büyüklükte bir fırın tepsisinde dondurabilirsiniz. . Fırını önceden ısıtıp köftelerin erimesini beklemeden hemen fırına verebilirsiniz.

Bir saat önceden yapıp dondurabilirsiniz ya da akşamdan yapıp kahvaltıya pişirebilirsiniz. Hava almayan bir yerde dondurucuda bir aydan fazla saklayabilirsiniz.

Ben ilk olarak marketlerde satılan bu kırma peynirleri iç harcı için kullandım ve farklı peynirlerin karışımını çok beğendim. Siz dilediğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz. Ben maydanozla birlikte fesleğen de ekledim ve tadını çok beğendik.

Aşk…

Buzlu pasta – Güvercinli pasta tarifi için malzemeler

    2 yufka 200-250 gr beyaz peynir 10-15 dal maydanoz 7-8 yaprak fesleğen

Sosu hazırlamak için:

    50 gram tereyağı, yarım çay bardağı zeytinyağı, 5-6 yemek kaşığı süt

Banyo için:

    1 litre su 1 çay kaşığı karbonat

yukarı:

    1 yumurta sarısı, çörek otu veya susam

Ice Cube Börek – Banyo böreği tarifi nasıl hazırlanır?

Tereyağını eritin, zeytinyağı ve sütü ekleyin, karıştırın ve kenara alın. Maydanoz ve fesleğeni ince ince doğrayın, peynir cipsi ile karıştırın ve bir kenara koyun. İlk yufkayı masanın üzerine yerleştirin ve üzerine yaptığınız sosu boşluk kalmayacak şekilde yayın. İkinci yufkayı da sosladığınız yufkanın üzerine yayın ve aynı şekilde karıştırın. Cipsleri 8 eşit üçgene kesin. Her dilimin üzerine 1 yemek kaşığı peynirli harçtan koyun ve rulo gibi sarın. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra derin bir kapta hazırladığınız karbonatlı suya batırıp 10-15 saniye bekletin. Fazla suyunu süzdükten sonra 3-4 cm aralıklarla derin dondurucuya veya derin dondurucuya koyabileceğiniz bir tepsiye dizin. Sıkıca kapatın ve en az 1 ila 2 saat dondurun. Buzluktan çıkardığınız böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpiştirip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın