bizi tarifi malzemeleri
- 4,5 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 anlık sanal paket
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
yağda kızartmak;
- Sebze yağı
Bizi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Unu kasemize alıp üzerine tuzu ekleyip karıştıralım.
- Unun ortasını bir leğende oluşturalım ve maya, şeker, ılık süt ve suyu ilave ederek ortasından yoğurmaya başlayalım. (Hamur sıvı ise un ekleyebilirsiniz).
- Hamurunuz sert olsa da ekmeğiniz yumuşak olmaz. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hamuru yoğurduktan sonra streçleyip üzerini bir bezle örterek 60 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzun havası çıksın, dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.
- Karıştırdığımız kekleri kızdırdığımız yağın içine alıp ters çevirelim ve iki tarafı da kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Resimlerle Bissi tarifi
Bessi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]