medyauzmani.com

Mercimek Pilavı – En Sevdiğim Yemek

Merhabalar bugün sizlerle çok lezzetli ve sağlıklı bir pirinç pilavı tarifi paylaşmak istiyorum. Yeşil mercimek iyi bir protein kaynağı olduğu için et yemeyenler için harika bir seçenek olabilir.

Öncelikle yeşil mercimekleri güzelce yıkayalım, tencerede pişmeye yetecek kadar su dökelim ve on dakika kaynatalım. Ön kavurma yapılma sebebi mercimeklerin havalanma aşamasını azaltmaktır (Bir diğer yöntem ise yeşil mercimekleri geceden suda bekletip sabah suyunu süzüp kullanmaktır).

Haşlanmış yeşil mercimekleri süzgeçten geçirelim. Pirinci iyice yıkayıp kuruyana kadar süzelim. Soğanları soyun ve ince dilimler halinde kesin.

Tereyağı ve zeytinyağını düz bir teflon tencerede eritip soğanı kavuralım. Soğanlar biraz pembeleşince yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edip pişirmeye devam edin.

Pirinçler iyice pişince yeşil mercimekleri ekleyelim. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Beş bardak su varsa iki bardak çorba olur onları da ekleyelim.

Öncelikle yüksek ateşte kaynamaya başlayınca suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Pişirirken pirinci karıştırmayın (topaklanmalara neden olabilir). Pirinç pişince 10 dakika bekletin ve servis yapın. Dinlenme sırasında tencereyi bir havluyla örtün ve kapağı kapatın.

Pirincin geri kalanı tahıldır. Nefis yeşil pirinç pilavınız hazır. Turşu ile güzel bir mevsim salatası servis edebilirsiniz. Geçmiş olsun, çabuk iyileş. Mutlu sevdiklerimizle güzel sofralarda paylaşmak dileğiyle…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın