medyauzmani.com

çörek

bizi tarifi malzemeleri

  • 4,5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 anlık sanal paket
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su

yağda kızartmak;

  • Sebze yağı
Bizi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Unu kasemize alıp üzerine tuzu ekleyip karıştıralım.
  2. Unun ortasını bir leğende oluşturalım ve maya, şeker, ılık süt ve suyu ilave ederek ortasından yoğurmaya başlayalım. (Hamur sıvı ise un ekleyebilirsiniz).
  3. Hamurunuz sert olsa da ekmeğiniz yumuşak olmaz. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  4. Hamuru yoğurduktan sonra streçleyip üzerini bir bezle örterek 60 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Mayalanan hamurumuzun havası çıksın, dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.
  6. Karıştırdığımız kekleri kızdırdığımız yağın içine alıp ters çevirelim ve iki tarafı da kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Resimlerle Bissi tarifi

Bessi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın