Bugün İstanbul’un havası çok kasvetli ama her gün güneşliydi evden çıkarken… insan sessizce oturmak istiyor. İşin en ilginç yanı ise yaz ve kışın birbirine karışması. Dün yaklaşık 2,5 saat süren bir uğraştan sonra toplayıp kışlık montlarımı çıkardım ama bu karanlık ve soğuk havayı görünce pişman oldum… Hazinelerim nerede: İstanbul’un en güzeli sensin, sen başımızın tacı, ne çıkarsa sizden… Bakın neler hazırladım Sevgiler, birazdan yayınlarım 🙂 Peki, tarife geçiyorum. Creme Brulee çok ilginç ve lezzetli bir tatlı önerisi, umarım denersiniz. 🙂
İçerik Tablosu
Creme brulee tarifi için malzemeler
- 1 litre çiğ krema veya (4 kutu 250 ml) 1 paket vanilya 8 yumurta (sadece sarısı) ½ su bardağı toz şeker 3/4 su bardağı esmer şeker
yukarı:
- Bardak başına 2 yemek kaşığı toz şeker
Creme brulee tarifi nasıl yapılır?
Krema ve vanilyayı bir sos tenceresine alın ve kısık ateşte ısıtın. Başka bir kapta tüm yumurta sarılarını çırpın, beyazlarını ve şekeri yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin. Isınan kremaya hazırladığınız yumurta-şeker karışımını ekleyip 4-5 dakika daha çırpın. Hazırladığınız karışımı birkaç porsiyona bölün ve seramik kaplara ayırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Seramik kupaları su dolu fırın tepsisine dizin ve 50-55 dakika pembeleşene kadar pişirin. pişir onu Servis zamanına kadar soğumaya bırakın veya buzdolabına koyun. Servis yapacağınız zaman fırının ızgarasını açıp üzerine esmer şeker serpin ve esmer şekerin koyulaşmasını bekleyin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]