Herkesin seveceği pratik, çekici ve lezzetli bir akşam yemeği mi arıyorsunuz? O zaman en sevdiğin yemek et olacak. Ete kebap aroması ekleyelim. Köfteleri şişelerde hazırlayarak sade ve ilgi çekici bir görünüme sahip olacaksınız.
Et yemeklerimiz için büyük bir soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Boyutuna bağlı olarak bir veya iki diş sarımsak. Kıyma hariç tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından eti ekleyip iyice çırpın.
Buzdolabında yaklaşık bir saat bekletin.
Şişleri soğuk suya batırıp çıkaralım. Mutfak havlusunun üzerine çıkaralım. Bunun nedeni, şiş pişmiş bir ete veya ete bağlandığında sıvısını emer ve kurutur. Bunu önlemek için şişleri nemlendirmek gerekir. Bu iyi bir şiş için reçetedir.
Hazırladığımız köftenin içinden fındık parçalarını alıp ovalayalım ve top haline getirelim.
Domatesleri ve biberleri eşit şekilde doğrayalım.
Biberleri, domatesleri, köfteleri şişlerin üzerine koyalım.
Yağlı kağıdı koyduğumuz tepsiye yerleştirelim. Bir fırça yardımıyla yağı uygulayalım. 180 derecede fırına verelim.
Bir ızgaraya erişiminiz varsa, bu şekilde ızgara yapabilirsiniz. Buzdolabı poşetinde de hazırlayıp saklayabilirsiniz. Arzuya göre patates kızartması, pilav, salata ile servis yapın. Özellikle çocuklar buna bayılacak.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]