Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan Çullama Köfte Afyonkarahisar coğrafi işaretine sahiptir. Özellikle Ramazan ayında kahvaltı sofralarında sıklıkla tercih edilir.
Adını dış kabuğun kızartıldığında kenarlarından alan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Kadın bacağı eminim köfte sevenler için harika bir alternatif olacaktır.
Tariflerimin çoğunda @filizmakarna Mardin Köfteli İnce Bulgur kullandım ve mükemmel kıvamında nefis bir tarif oldu.
Feliz Makarna İşbirliği💕
Malzeme:
- 400 gr dana kıyma ½ su bardağı ince bulgur pilavı 1 küçük soğan 1/4 demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz tuz karabiber kimyon
Boyamak için:
- 3 yumurta, 3 yemek kaşığı un, tuz, 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
İçerik Tablosu
Çollama Köfte Tarifi nasıl yapılır?
Köfte için maydanozu ince ince kıyıp soğanı rendeleyin. Derin bir kapta kıyma, soğan, ince bulgur, maydanoz ve baharatları bulgur şişene ve harç birbirine karışana kadar 5-6 dakika yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ellerinizi hafif ıslatarak köfteleri sıkıca yuvarlayıp bastırın. Köfteleriniz dinlenirken suyu kaynatın ve biraz tuz ekleyin. 2-3 dakika kaynar suda pişirin. Köfteleri sudan çıkarıp soğumaya bırakın. Köfteler dinlenirken üzerlerini kaplamak için yumurta, ayran ve unu çırpın. Köfteleri yumurta harcına bulayıp fazla suyunu süzün ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Kızaran köfteleri sıcak veya ılık olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]