Dana Buğday Çorbası – En Sevdiğim Yemekler

Buğday Dana Çorbası tarifi için buğday ve bezelyeleri bir gece önceden suda bekletelim. Ertesi gün bezelyeleri düdüklü tencerede yüzeyi iki parmak kadar su ile yumuşayana kadar pişirelim. Buğdayı eleyelim.

Bir tavaya yağı koyup kızdırın. Eti ekleyin ve suyunu bırakana kadar pişirin. Kızaran etlerin üzerine doğranmış buğdayı ekleyip beş dakika kavuralım. Su ekleyip buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirelim (15 dakika pişirip presledim). Haşlanmış bezelyeleri ekleyip karıştırın.

Sos için yoğurdu ve unu geniş bir kaba alın ve topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Yoğurtlu karışıma 2-3 kaşık çorba suyunu ekleyelim, bunu yavaş yavaş yapalım ve diğer elimizle çok hızlı karıştıralım. Et suyunu hızlıca karıştırarak çorbaya ekleyelim, kaynamaya bırakalım.

Çorba koyulaşmaya başlayınca çorbayı hazırlayalım. Soğanı ince ince doğrayın ve bir tavada kavurun. Soğanı ne kadar çok doğrarsanız çorbaya o kadar güzel renk verir. Pul biberi ve kuru naneyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. O halde sosu çorbanın üzerine dökelim, tuz ekleyip karıştıralım ve ateşi kapatalım.

Etli Buğday Çorbası servise hazır.

Çorba suyu olduğu gibi içecektir. Tekrar yemeye hazır olduğunuzda sıcak su ile kıvamını azaltabilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın