medyauzmani.com

Dana Etli Sos Tarifi – Tariflerim

Sığır filetomuzun yanında tatlı patates ve pirinç pilavı servis ettim.

Fırında çiğ pişirdiğim bu yemeği bu sefer düdüklü tencerede pişirdim 👍 pamuk gibi yumuşacık oldu.

İlk olarak, hayvanlarımızı mühürleyerek başlıyoruz. Bu sebeple yağımızı bir tavaya alıp sıvı yağı ve tavayı iyice yakıyoruz (etin suda kalması önemlidir), etlerimizi önce bir tarafı sonra diğer tarafını sıcak ateşte mühürlüyoruz. , yani etin suyunu içine kapatıyoruz, etimizin her şeyi için aynı yöntemi kullanıyoruz.

Öte yandan çorbayı hazırlamaya başlayabiliriz.

Dört veya beş domatesin üzerine sos malzemelerini koyuyoruz. Dört diş sarımsağı ince ince doğrayın. İki adet yeşil biberi kesip baharatlarımızı tuz, karabiber, kekik ve kırmızı biberle karıştırıyoruz.

İlk olarak tenceremize iki yemek kaşığı zeytinyağı koyuyoruz ve doğradığımız soğanları pişirmeye koyuyoruz.

Soğan çıkınca salçayı koyuyoruz, karıştırıyoruz ve domatesin kokusu çıkınca tencereye sosu döküyoruz, ağzını kapattığımız bir kaç eti koyup tekrar sosu döküp sosu döküyoruz. eti geri koyun.

Et ve sos bitene kadar bu şekilde koyuyoruz.

Yaklaşık 1 su bardağı sıcak su döküp tenceremizin kapağını kapatıyoruz.

Yaklaşık 50-55 dakika sonra kaynamaya başlar ve düdüğü indirir. min. Pişiririz.

Buharı çıkınca düdüklü tencerenin kapağını açıyoruz ve pamuk soslu etimiz servise hazır.

Her zamanki gibi 10 dakikada yemeğimizi yedik, tadı güzel olduğu sürece dinlenmeye bırakırsak yapacaklara kolay gelsin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın