Dana Ispanaklı Turta – En Sevdiğim Yemek

Etli Ispanaklı Börek tarifi için önce 400 gr ıspanak iyice yıkanır ve doğranır.

300 gr kıyma da bir tencereye konur ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur.

1 adet doğranmış soğanı ekleyip karıştırın. Yıkanmış ve doğranmış ıspanak eklenir ve üzerine bir yemek kaşığı salça ilave edilir.

Daha sonra baharatlar atılır. 1 yemek kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı nane nane nane nane nane nane nane nane döküldü.

Sosumuz için 1 yumurta, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı yoğurt ve bir şişe tuzlu su iyice karıştırılır.

Üzerine hamurumuzu koyalım, üzerine sosumuzu koyalım ve hamuru ikiye bölelim, böldüğümüz şeyleri koy, rulo gibi yapalım, kalan sosu yağlı kağıt üzerine ketenin üzerine dökelim. – Tepsiyi çalıştırın ve 180° fırında 45 dakika pişirin.

Dana Ispanaklı Rulolar servise hazır, afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın