Dana şnitzel – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Baharatlı tereyağı hazırladık, kullanabileceğiniz bir tarif vermeden ortada bırakmak olmaz 🙂

Şimdi biraz şnitzelden bahsedelim. Şnitzel yapmak için en uygun et tavuk ve dana etidir. Pişirme işlemi, etin çırpılarak şeritler veya şeritler halinde kesilmesi ve ardından un, yumurta ve galeta ununa batırılmasıyla yapılır.

Aşçılık okulu hac ziyareti nasıl yapılır daha önce resimlerle anlatmıştım. Bunu yaparken galeta ununu farklı kuru veya taze baharatlarla da tatlandırabilirsiniz.
Parçanın işlenmesinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta karıştırılmamasıdır. Yumurtaya un eklemezseniz galeta unu etin bazı kısımlarına yapışmaz.

Sos için patates kızartması, mücver, patates salatası veya patates püresi kullanabilirsiniz.

Aşk…

Dana şnitzel tarifi için malzemeler

    4 dilim antrikot (yumuşatılmış) 1 su bardağı un 1 su bardağı galeta unu 2 yumurta kaşığı tuz ve karabiber Kızartmak için sıvı yağ

Servis için:

    Et başına bir dilim limon, bir dilim aromalı tereyağı

Dana şnitzel tarifi nasıl yapılır?

Yumurtaları bir kasede çırpın ve geniş bir tabağa koyun. Un ve galeta ununu da aynı şekilde geniş kaselere aktarın. Üç malzemeyi de masanın üzerine yan yana alın. Una tuz ve karabiber ekleyin. Çırpılmış mezeyi önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın. Kızgın yağda iki tarafını da kızartın. Limon dilimleri ve baharatlı tereyağı ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın