medyauzmani.com

Deniz Balık Tavası

Kış geldiğinde sofraya balık ve balık gelir. Peki, karides sever misin? Ben çok beğendim.. Sağlık açısından karideste bol miktarda selenyum var. Selenyum kanserle savaşan güçlü bir antioksidandır.

Düşük kalorili protein. Özellikle çocukların kemiklerinin gelişimi için faydalıdır.

Ben genelde iyi haşlamayı severim. Bir tava tereyağı da fena değil.

Artık piyasada, yıkanmaya hazır. Evet 450 gr koliden çıkan bir yemektir.

Hazırlanan karidesin içine su döküp yıkadım. Sıcak su döktüm ve bir süre beklettim. İki olurlarsa ezilirler, küçüktür.

Bir tavaya tereyağını koyup sarımsağı ve küçük soğanları ince ince doğrayıp hafifçe kavuralım. Karidesleri ekledik, tuz ve karabiber attım. Ağzımı kapattım ve beş dakika pişirdim. Bir yemek kaşığı limon suyu ekledim. 2-3 dakikada hazır.

denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun..

.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın