Merhaba sevgili arkadaşım,
Blog yazarlığım boyunca en hızlı yazımı yazdığımı düşünüyorum 🙂
Bir haftadır buzdolabında bekleyen siyah fasulyeyi bu akşam yapmaya karar verdim. Daha önce yaptığım tarifte yapım aşaması olmadığını fark ettiğimde aşçılık okulu bölümüne yazmanın zamanı geldiğini düşündüm 🙂
İstanbul’da yaşayanlar civardaki çarşı ve pazarlarda deniz börülcesi bulabilirler.
- Börülceyi ayıklarken önce sert gövde ve kök kısımlarını mümkün olduğunca bıçakla ayırın. Bol suda yıkadığınız siyah bezelyeleri kaynayan suda 10 dakika haşlayın. 8 dakika sonra bir tanesini çatal yardımı ile alıp yumuşak olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Kolay kırılıyorsa kaynatılır. Çok kaynatılırsa kemiklerden ayrılırken çıtır çıtır olur. Bu yüzden biraz dişe sahip olmak iyidir. Haşlanmış fasulyeleri hemen süzün ve soğuk suya koyun. Bu soğuk yeşili düzeltecektir.
- Sıkıştırılmış ve süzülmüş börülceyi köküne yakın bir yerden kavrayarak çıkarın (çok ezmemeye dikkat edin). Barbunyayı bir tabağa alın ve aynı işlemi barbunya bitene kadar yapın. Sadece sarımsak ve zeytinyağı ile servis yapabilirsiniz.
Aşk…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]