Dereotu Kek (Mayasız) – En Sevdiğim Yemek

Dereotu Böreği tarifi için,

Not: Belirtilen ölçüler ile yaklaşık 25 adet lezzetli dereotu kurabiyesi elde edilir.

Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, süt ve tuz bir karıştırma kabına alınır ve iyice karıştırılır.

Daha sonra peynir ve dereotu eklenip rendelenmeye başlanır, peynir bol ise nefis olur.

Daha sonra kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş unu ekliyoruz.

Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin. Yaklaşık 3-4 bardak.

Hamurdan mandalina rengi parçalar alınarak yuvarlanır veya resimdeki gibi kaplanmış kek şekli verilebilir.

Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.

Orada yumurta sarıları yıkanır ve susam eklenir.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Fırından çıkınca üzeri bir bezle örtülerek 15-20 dakika keklerin pişmesi beklenir. Kullanım için serbest bırakabilirsiniz.

Not: Peyniri hamurun içine dökerken koyuyoruz ama dilerseniz yaptıktan sonra hamurun içine de koyabilirsiniz. Ben koymadım ama gözlerde içi dolgulu kek görüntüsü verdim.

Dereotu Böreği hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın