Diyarbakır Usulü Kuru Dolma


Diyarbakır Dolması Tarifi Malzemeler

  • 15 kuru patlıcan
  • 20 adet kuru acı biber
  • asma yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 200 gram kıyılmış et
  • 3 yemek kaşığı domates salçası (karışık)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yeşil biber
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı ağaç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet kuru fesleğen
  • 1 paket beş çeşit köfte baharatı
  • 3 yemek kaşığı sumak
  • tuz

Kurutulmuş tarifi yöntemiyle Diyarbakır dolması nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Biberleri ve patlıcanı haşlayın, yapraklarımızı sıcak suya atın ve çıkarın.
  2. Sumakları bir kaba alıp üzerine bir su bardağı kaynar su ekleyip demlenmeye bırakalım.
  3. Soğanları ve yeşil biberleri robottan geçirelim.
  4. Domatesleri ve maydanozu ince ince doğrayın. Dilerseniz aynı şekli bot üzerinden de geçirebilirsiniz.
  5. Malzemeleri kasemize alıp baharatları, salçayı ve yağı ekleyip iyice karıştıralım.
  6. Biberlerimizi ve patlıcanlarımızı biraz boşluk bırakalım.
  7. Rulolarımızı yuvarlayıp kasemize koyalım.
  8. Hazırladığımız sumak suyunu süzüp kaseye boşaltalım.
  9. Üzerine biraz daha sıcak su ekleyin.
  10. Üzerini bir tabakla kapattığımız tencereyi harlı ateşte kaynamaya bırakalım.
  11. Kaynattıktan sonra altını kısarak pişirmeye devam edelim.
    Keyfini çıkarın 🙂.

Resimlerle dolması yolunda Diyarbakır tarifi

  • tatlı tarifi
  • günlük fırıncı
  • dolgu
  • ah
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • prosedürel
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Etli kabak dolması

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın