Dolma sevenler için yoğurt ve 1 adet beyazlatılmış üzüm dolması tarifi



Dolma denilince akla ilk olarak biber dolması gelir. Bazı bölgelerde, tabakaları sarmaya dolgu da denir. Ancak sunacağımız tarif ambalaj gibi görünse de tam bir dolgu! Bol dolgulu ve lezzetli harika bir tat.

Bulgur pazı ile kullanmak için en iyi şeydir. İster yemek ister salata olsun mutlaka bulgur ister. Neredeyse birbirlerini tamamlıyorlar. Sunduğumuz tarifte pazı, bulgur ve lor ile doldurulur. Bu tarifi yaparken en az 3-4 kişiyi besleyebilirsiniz ve tek kaynatma ile çok kolay. Yanında veya üstünde yoğurt yeterlidir.

Umarız bu tarifi denediğinizde beğenirsiniz ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!

Dersler

  • 1 avuç pazı

İç harç bileşenleri

  • 2 su bardağı bulgur
  • 300 gram uğultu
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı su

en iyi malzemeler

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

yapılışı

İlk olarak yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Ardından bulguru ve tuzu ekleyip birkaç kez karıştırın. Su ekleyin ve su buharlaşana kadar pişirin.

Pişen bulgura lor ve kremayı ekleyin ve karıştırın.

Pazıları güzelce yıkadıktan sonra kaynar suda iki dakika haşlayın. Daha sonra her birini iç harcı ile doldurun ve yaprak gibi sarın.

Sarılı pazı uygun bir kuyuya koyun, sudan bir bardak çay ekleyin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika altın rengi alana kadar pişirin.

Fırından çıkan iç harcı servis tabağına yerleştirdikten sonra, önce sarımsaklı yoğurdu, ardından eritilmiş tereyağını serpin.

Yorum yapın