Şimdiye kadar domates çorbasını basit, bilinen bir çorba olduğu için paylaşmadığımı fark ettim ama mutfağa yeni giren ailelerimizi ya da öğrenci evlerinde yaşayan gençlerimizi hatırlayınca ilk aklıma gelen şey. bu çorbayı paylaşmaktır. Umarım yardımcı olabilirim.
Gelelim yapı taşlarına;
Çorbayı yaptığımız tencereye 1/2 çay kaşığı sıvı yağı aktarıyoruz, bir yemek kaşığı domates ve 1/2 çay kaşığı biberi ekleyip acı seviyorsanız acı biber salçası kullanabilirsiniz.
Kokusu kayboluncaya kadar salçayı yağın içine koyuyoruz.
Önceden hazırladığımız üç diş ezilmiş veya rendelenmiş sarımsağı ekliyoruz. Genelde bu çorbada sarımsak pek kullanılmaz ama benim için hem ağızda hem de soğuk algınlığına karşı koruduğu için gerekli.
Ardından 1/2 kavanoz konserve domates suyunu ilave ediyoruz. Bir kutu domates suyunuz yoksa bu noktada üç veya dört domatesi ikiye bölebilirsiniz.
5-6 dk. Kaynatın ve su ekleyin. Bu arada sıcak suyunuz varsa sıcak su ekleyebilirsiniz, bu işinizi hızlandıracaktır.
Suyumuz kaynamaya başlayınca damak zevkinize göre tuzu ekleyip bir bardak sudan eksik olan erişteleri (ben şehriye kullandım, siz istediğiniz kadar arpa veya yıldız da kullanabilirsiniz) gönderip karıştırıyoruz.
Erişte piştiğinde yani yumuşayınca ara sıra karıştırarak çorbamız pişiyor ama 15 dakika olması lazım.Dinlenmeniz gerekiyor aksi halde uzamaz ve berrak ve güzel olmaz. Su ekleme aşamasında isterseniz tavuk suyu veya et suyu kullanabilirsiniz, yoksa tablet de kullanabilirsiniz. Arzunuza bağlı.
Nane ve kırmızı biberi servis yaparken biraz sıvı yağ veya tereyağında ısıtabilir veya servis yaparken maydanoz serpebilirsiniz.
Yanında limonla servis edebilirsiniz.
Domatesli Erişte Çorbası hazır.
Yapanlara kolay gelsin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]