Domates Soslu Patates Kızartması – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kısa bir tatil aradan sonra yeniden beraberiz… Bu tatilde eski tatillere göre daha çok ailemle geçirecek vakit buldum 🙂 Bu mod onlarla güzel vakit geçirmeme ve bol bol yemek yapmama vesile oldu 🙂

Bayram kahvaltılarının ve pikniklerin olmazsa olmazlarından domates soslu patates kızartması ile doğru yapıldığında başlı başına bir ziyafet olduğunu düşünüyorum 🙂

Hakkını helal edin derken, leziz, olgun yaz domateslerinden yapılıyor demek istiyorum. Olgun, tatlı ve ekşi domateslerden hazırlandığında sosa sirke ve şeker ilave edilmesine gerek yoktur.

Diğer sorun ise patateslerin altın renginde pişmesi 🙂 Patateslerin altın sarısı ve çıtır çıtır olmasını istiyorsanız öncelikle marketten veya marketten patates kızartması almanız gerekiyor. Haşlanmış veya biraz daha kalın kabuklu patates kullanırsanız, ne yaparsanız yapın, istediğiniz kadar iyi kızarmazlar. Fazla kızartmaya kalktığınızda altın sarısı rengi yanık bir tona dönüşüyor.

Patatesleri küp küp doğradıktan sonra nişastasını süzmek için 1-2 su ile yıkayın ve 1 yemek kaşığı sirke içinde biraz bekletin. Çatlayıp patlamaması için mümkün olduğunca kurutun ve kızgın yağda arkalı önlü kızartın.

Kızartma için bir fritöz veya kevgir tavası kullanırsanız sonuç daha iyi olacaktır.

Başka bir anne tarifinde görüşmek üzere 🙂

Aşk…

Domates soslu patates kızartması için malzemeler

    3 orta boy patates, isteğe bağlı 10-12 tatlı yeşil biber 1 yemek kaşığı sirkeli su

yağda kızartmak:

Domates sosu hazırlamak için:

    3 büyük olgun domates 3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı tuz

Patates kızartması tarifi domates sosu nasıl yapılır?

Patatesleri soyun ve patatesleri doğrayın (bir parmaktan biraz daha ince). Kesilen patatesleri bol su ile durulayın ve 1 yemek kaşığı sirke ilave ettiğiniz suya koyarak 15-20 dakika dinlendirin. Domates sosu için domatesi rendeleyin (kabuğunu rendelememeye dikkat edin). Tavaya sıvı yağı alın, ince kıyılmış sarımsağı ekleyin, biraz karıştırın (yakmamaya dikkat edin), ardından rendelenmiş domatesi sarımsağa ekleyin. Tuzunu ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Süzdüğünüz ve fazla nemini havluyla aldığınız patatesleri kızgın derin yağda altın rengi alana kadar kızartın. Kızaran patatesleri tuzlayıp servis tabağına alın. Arzuya göre patateslerden sonra iri parçalar halinde doğradığım biberleri de bir dakika kadar kızartıp patateslerin üzerine serpelim. Son olarak hazırladığınız domates sosunu gezdirerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın