Domates çorbası özellikle yaz aylarında oldukça popüler olan lezzetli bir lezzettir. Ayrıca içine pirinç ve çedar peyniri gibi besinler ekleyerek tokluk hissini ve hazzı arttırır. Ancak sunacağımız tarif, bilinen tüm domates çorbalarından daha lezzetli.
Erişte ve nohutlu domates çorbasının hazırlanması kolay ve lezzetlidir. Sadece yaz aylarının meşhur kırmızı domatesleri ile değil, yaz aylarından hazırlanan reçellerle de yapılabilir.
Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!
Dersler
- 3 domates
- 1/2 su bardağı erişte
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tavuk/et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı kaynar su
yapılışı
Öncelikle tencereye tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince rendelenmiş domatesleri ekleyin. Ardından salçayı, şehriyeyi, nohutu ekleyip iyice karıştırın.
Bu sırada çorbayı sıcak suyla açın. Daha sonra açılan stoğu su ve sıcak su ile ilave edin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 ila 2 dakika önce tuz ekleyin.