Dondurma ile ıslatılmış pasta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Islak dondurmalı kek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 6 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Türk Dondurmalı Nilay Tulum Pastası, Islak Kek, Islak Kek Nasıl Yapılır, Islak Kek Sos, Islak Kek Tarifi, Islak Kek Tarifleri, Kakaolu Islak Kek, Kek, Islak Pratik Kek, İle kek soslu dondurma tarifleri

41 4 5 1

Islak kek, çocukluğumda günün değişmez lezzetlerinden biriydi. Tabii bu tür şeylerden hoşlanmayan annem, bir gün bulunca eline Kayseri mantısı açardı (Çöreklere bayılırım, mantıyı da insan sever). Sanırım bu yüzden böreklere bu kadar düşkünüm, sadece komşunun pasta ve kurabiyelerini yiyebilen biriyim.

neyse gelelim güne…

Sabah ciddi ciddi paketleri yapmaya başladım. Bir noktada o kadar şaşırdım ki, saat 16:00 civarında saatlerdir ağzıma hiçbir şey koymadığımı fark ettim. İyice dinlendirip hazırladığım ıslak topuzu buzdolabından çıkardım ve kendimi dondurma ile ödüllendirdim. Kesinlikle ilaç gibi geldi 🙂

Şimdi bir bardağa çay koydum ve yorgunluğu atmak için tarifi yazmaya başladım…

Yakında görüşürüz…

Islak Dondurmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

    3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı süt 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2,5 su bardağı un

Kek kalıbı için:

    1 tatlı kaşığı margarin, 2-3 yemek kaşığı un

dekorasyon için:

    Bir bardak kuru fıstık çayı Servis için: dondurma

Islak dondurmalı pasta tarifi nasıl yapılır?

    Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Başka bir karıştırma kabında süt, yağ, şeker ve kakaoyu topak kalmayacak şekilde karıştırın. Hazırladığınız sütlü karışımdan 1,5 su bardağı ayırın (bu karışımı kek piştikten sonra üzerine dökeceğiz) kalanını çırptığınız yumurtalara ilave ederek karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Orta boy kare borcamı tereyağ ile yağlayın ve üzerine un serpin. Kabı ters çevirip sallayarak fazla unu dökün. Keki sıcak fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen keki fırından çıkarın ve sıcaklığının düşmesi için 3-4 dakika bekleyin. 1,5 su bardağı sostan kek dilimlerinin üzerine dökün. Sos tamamen emildiğinde, üzerine antep fıstığı serpin ve dondurma ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın