medyauzmani.com

Pratik turşular – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Geçen gün Aşk Tanrıçası Aşçılık Okulu’ndan ve köfteli spagetti yaparken tuttuğum dilekten bahsetmiştim. İşin ilginç yanı cumartesi günü hiç ummadığım bir zamanda dileğim gerçek oldu. İstediğimiz mahallede gönlümüzce bir ev bulduk. Ufak tefek değişikliklerden bahsetmişken, umarım 15 gün içinde taşınırız 🙂

Bu işlerin peşinden koşarken pek yazmaya fırsat bulamadım. Bu akşam işleri hallettiğimde, geçen hafta komşumun memleketinden getirdiği dev salatalıkların üzerine yazayım dedim 🙂 Salatalık güzel ama çok sert ve iriydi, salata yapmak yerine çabuk turşu kullandım bazen yeşil biber için kullandığım yöntem.

Salatalığı ilk kez denedim ve sonuçtan çok memnun kaldım. Farklı bir şeyler denemek isterseniz bu tarifi tavsiye ederim.

Bu arada Bambum’un denemem için gönderdiği ürünler arasında Bambu Şef Bıçağım ve kesme tahtam var. Tasarımını ve kullanımını çok beğendim. Benim gibi profesyonel bıçak kullananlar için olmasa da çelik bıçak kullanmak istemeyenler için güzel bir alternatif.

Aşk…

pratik turşu tarifi malzemeleri

    450-500 gr salatalık 2 su bardağı su 1 su bardağı sirke 2 yemek kaşığı tuz (damak zevkine göre arttırılıp azaltılabilir) 1 çay kaşığı şeker 5 diş sarımsak 1 tutam dereotu 1 çay kaşığı kişniş tohumu (isteğe bağlı)

Pratik turşu tarifi nasıl yapılır?

Salatalıkları 2-3 cm kalınlığında kesin. Sarımsakları soyun ve büyük parçalar halinde doğrayın. Küçük bir tencereye sirke, su, tuz, şeker ve kişniş tohumlarını koyun ve kaynatın. Doğranmış salatalığı ekleyin ve rengi dönene kadar 5-6 dakika kaynatın. Haşlanmış salatalıkları bir kavanoza koyun, dereotu ve kalan çiğ sarımsağı ekleyin ve soğumasını bekleyin. Soğuyan turşuyu hemen servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın