Dondurmalı Bisküvi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

10 yıl Kadife Pasta yaptıktan sonra işlerimi bitirmek için ara verdim. Yine yeni tarifler yaptım ama yazmaya fırsat bulamadım. Bu arada İstanbul o kadar sıcak ki evimizde bile eriyoruz. Aklıma gelen tarifler için fırını açmak zorunda kaldım ama fırının bu sıcaklıkta çalışması fikri bile fazladan saçmalıklara sebep olabiliyor 🙂

Görünüşünden de anlayabileceğiniz gibi dondurma toplarına benzediği için Cookie Ice Cream, dondurma kaşığı ile oluştuğu için bazı kişiler tarafından Spoon Cookie Ice Cream olarak anılır.

Neyse bu fırın her iki şekilde de çalışır diyerek başladım ve indim kurabiye yapımına.Kurabiye hamuru malzemelerimiz az ve ıvır zıvır. 10 dakikada pişmeye hazır 🙂

Hamuru tart yapar gibi hazırlamaya başladım. Eritilmiş tereyağını çikolata hariç tüm kuru malzemelerin üzerine döktükten sonra kum kıvamına gelinceye kadar yoğurun.

Hamuru toparlamak için yumurta aklarını ekledim. Ortalama bir yumurtanın beyazı bu ölçümler için mükemmeldi. Sonra hepsini toparlayana kadar tezgaha aldım, iki elimle topladım ve garip çikolatayı ekledim.

Hamuru tekrar toparladıktan sonra hiç vakit kaybetmeden dondurma kaşığı ile bölüştürdüm. Benim kafamda ölçüler belli olduğu için malzemeleri azar azar eklemeye gerek duymadım ama siz isterseniz azar azar ekleyebilirsiniz.

Yine aynı sebepten unun hacminde değişiklik olabilir ama benim özellikle kullandığım un ölçüsü 220 gram undu.

Tam olarak 12 kurabiye ve çok iyi bir boyut çıkıyor.

Aşk….

Dondurmalı kek tarifi malzemeleri

    1 yumurta akı 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı buğday nişastası 2 su bardağı un 2 parmak eksik eritilmiş tereyağı 1 su bardağı su (130 gr) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ½ su bardağı çikolata

Dondurmalı kek tarifi nasıl yapılır?

Pudra şekeri, un, buğday nişastası ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına alın. Karıştırma kabına tereyağını ekleyin ve elinizle karıştırın. Karışım kum kıvamına gelince yumurta aklarını ekleyip yoğurmaya devam edin. Toparlanmaya başlayan hamuru mutfak tezgahına alın ve iki elinizle bir dakika daha yoğurun. Hamurun ortasına damla çikolataları koyun ve hamurun içine yoğurun. Hamurdan dondurma kaşığı ile parçalar koparıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında (17-18 dakika) muffinlerin altı kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın, soğumasını bekleyin ve tepsiden ayırarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın