medyauzmani.com

Kıymalı pide – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın son tarifi, evinizde kolayca yapabileceğiniz, yumuşacık hamurunu çok seveceğiniz kıymalı pide. Evde pide ekmeği yapmaya çalışanlar genellikle sonucun iyi olmadığından şikayet ederler. Bu tarifle bu sorunu yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Bu tarifte maya ve kabartma tozu kullanıyoruz. Mayayı ılık süt ve şekerle karıştırıp kabardıktan sonra hamurumuz için kullanıyoruz. Hamurun iyi kabarması için bir diğer önemli faktör de hamurun iyi dinlenmesidir. Kapalı fırına veya mikrodalgaya alıp kapağını kapatıp bir saat dinlendirebilirsiniz.

Bu lezzetli tarif videosunu en kısa zamanda YouTube kanalıma ekleyeceğim. Şimdilik videodan seçeceğiniz 3-4 fotoğraf işinize yarayacaktır.

YouTube kanalıma abone olmayı unutmayın.

Tarifin video açıklaması:

Aşk…

Kıymalı kapalı pide tarifi için malzemeler

    2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı süt 1 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ 7 su bardağı un + 1 su bardağı hamur karışana kadar

İç harç için:

    2 orta boy soğan 500 gr dana kıyma 1/4 demet maydanoz Tuz karabiber kırmızı pul biber 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üstüne üstlük:

Kıymalı kapalı pide tarifi nasıl yapılır?

Mayayı bir kaba alın, ılık suya 1 çay kaşığı şeker ekleyin ve karıştırın. 1-2 dakika bekleyin. (maya kabarıp aktifleşecektir) Yumurtaları bir karıştırma kabına kırın. Süt, yoğurt, sıvı yağ ve sütle karıştırılmış mayayı ekleyip karıştırın. 1-2 su bardağı unu ekleyip üzerine kabartma tozunu ilave edin ve ortalama 5 su bardağı un daha ekleyerek ele yapışmayan hamur yoğurun. (Bir su bardağı un eklerseniz tutması daha kolay olur. Toplanan hamuru hafif unlanmış mutfak tezgahına alın ve 3-4 dakika daha yoğurun. Hamuru yoğurma kabına alıp üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın. 1 saat ılık bir yere koyun ve hamur dinlenirken iç harcı için soğanı robottan geçirip bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyip kavurun ardından kıyma ve baharatları ekleyin ve suyu çıkana kadar kızartın Soğumaya bırakın, kıymayı ortasına uzunlamasına yayın, pide hamurunu ekmeğin ortasına karıştırarak her iki tarafını kapatın, tüm bezeler için aynı işlemi uygulayın, ekmeği bir fırın tepsisine alın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin ve dilimleyerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın