Sizlerle paylaşmaya fırsat bulamadığım fındıklı irmik helvasını hazırladım.
Genelde hep çam fıstıklı irmik helvası yaparız, bu kez uzun zamandır aklımda olan bir değişikliği yapıp, evde hep yaptığım fındıkları eklemeye karar verdim. Ben de sonucu çok beğendim.
Servis şekline gelince, ben de irmik helvasını hepimiz gibi kasede servis ederim. Ama bu sefer kaşık yardımıyla şekil verdim ve çok düzgün oldu.
Bu şekillendirme yöntemi özellikle restoranlarda kullanılmaktadır. İhtiyacınız olan 2 yemek kaşığı… Kaşığı biraz ıslatıp helvadan bir miktar alıp diğer kaşığa bastırıp helvayı diğerine aktarın. Kaşıklar arasında 4-5 kez döndürülen helva fotoğraftaki gibi oluyor. İlk başlarda biraz zorlansanız da 2-3 bölümden sonra hızlanacaksınız.
Aşk…
İçerik Tablosu
Dondurma ve fındıklı irmik tatlılığının malzemeleri
- 1 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı süt veya (1 su bardağı su + 1 su bardağı süt) 4 yemek kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı badem 1 kahve fincanı fındık 1 kahve fincanı antep fıstığı vs 1 kaşık dondurma Porsiyon başına krema
Dondurma ve fındıkla irmik tatlısı nasıl yapılır?
Süt ve şekeri bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eridikten sonra ocaktan alın. Tereyağını bir tavaya alın, yer fıstığını ve cevizi ekleyip bir dakika kavurun. Fındıklara irmiği ekleyin ve orta ateşte rengi koyulaşana kadar tahta kaşıkla karıştırın. İrmik istediğiniz renge gelince sütü ekleyin. Kısık ateşte irmik sütü çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve pirinç kadar ince olunca bir iki kez karıştırın. Tencereyi kapağı kapalı olarak 10-15 dakika bekletin. Bir kaşık yardımıyla helvaya şekil verin ve porsiyonlara bölün. Dondurma ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]