Dönerli Tavuklu Börek Tarifi, Dönerli Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?
Merhaba, bugün sizlerle harika bir kek tarifi ve nefis bir tavuk döner lezzeti paylaşmak istiyorum. Tarifimiz çok basit o yüzden tarifini vereyim. Hakkında hayırlısı olsun.
Tavuk etini jülyen veya küçük parçalara ayırıyoruz.
Teflon tavayı önceden yağ eklemeden iyice ısıtıyoruz. İnce kıyılmış tavuk etini basıyoruz.
Ayçiçek yağı ve doğranmış soğan, kırmızı ve yeşil biber, doğranmış patates, bir kaşık köri, ketçap ve yeterince tuz ekleyip iyice pişiriyoruz.
Doğranmış domatesleri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Hamurumuzu geniş bir alana açıp üç eşit üçgene bölüyoruz. Her üçgen hamurumuzu fırça yardımıyla ayçiçek yağı ile yağlıyoruz.
Her üçgenin ana kısmına pişirdiğimiz çamurdan bolca koyuyoruz. Kenarlarını kapatıp kalın bir rulo sarıyoruz.
Bir süre sonra yağlı kağıt ile açtığımız fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçek yağı sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında altın rengi olana kadar pişirin.
Bağışçılar için lezzetli yemeğiniz hazır. Yemeğinizin, şifanızın, bolluk ve neşe dolu sofralarınızın tadını çıkarın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]