medyauzmani.com

Yöresel Lezzet Göbek (Bazlama) – En Sevdiğim Yemek

Önce ılık süt bir karıştırma kabına alınır, maya eklenir ve elimizle ezilir, unu ilave etmeye başlarsınız.

Biraz yoğurun ve tuz ekleyin.

Çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz.

Daha sonra hamurumuzu açıp mayalanmaya bırakıyoruz.

30-45 dk. Ekmeğimiz mayalı.

Hamurdan iri tabak parçaları alınır ve merdane yardımı ile yuvarlanır.

Isıtılmış teflon tavada yağsız pişirilir.

Hamurunuz pişerken hamur kabaracaktır.

Pişmiş kalplerinizi ocaktan alıp tereyağı ile ovabilirsiniz.

Bu yazı ile yaklaşık 14-15 çekirdek mevcuttur.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın