Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünün tarifi çok eski, bu tarifi duymuştum ama deneme fırsatım olmamıştı. Teyzemle konuşurken hiç dip tarifiniz yok dedi, yeşil fasulye zamanı gelmişken siz yapın bence. İstanbul’a dönünce anlatıldığı gibi yaptım ve çok beğendim.
Tamamen çiğ yani tüm malzemeleri tencereye çiğ olarak koyduktan sonra pişirenler de vardır. Fasulyeyi biraz haşlayıp soğanı kavurduktan sonra eklemek de bir diğer pişirme yöntemidir. Bazı insanlar lezzet katmak için sadece soğan kullanır veya havuç ekler. Yani herkes kendi tarzında yemek yapıyor 🙂
Ayrıca sadece taze fasulye değil, lahana, pırasa veya pancar da hazırlandı.
Domatesleri ekledim ve onları pişirmek için teyzemin bana verdiğinden daha fazla su eklemek zorunda kaldım. Fasulyeleri sadece bir kart sanıyordum 🙂
Bence en güzel lezzet piştikten sonra üzerine eklediğiniz tereyağı ile kızartılan pul biber. Acı biber sevmiyorsanız pul biberle denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Diblesi Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr yeşil fasulye 1 su bardağı pirinç 2 orta boy kuru soğan yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı 2 orta boy domates 2,5 çay bardağı su tuz 1 yemek kaşığı tereyağı pul biber tuz
Taze fasulye ile Debelsi tarifi nasıl yapılır?
Bir bardak pirinci ılık suda ıslatın ve 30 dakika dinlendirin. Yeşil fasulyeleri yıkayın, uçlarını kesin ve 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Soğanı ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup güzelce doğrayın. Soğanı zeytinyağı ile ocağa alıp tuzunu ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz. Pembe soğanlara fasulyeleri ve domatesleri ekleyip karıştırın. Süzülmüş pirinci fasulyelerin üzerine yayın. Suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan almadan 2-3 dakika önce tereyağında kızarttığınız pul biberleri ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra karıştırın ve sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]