medyauzmani.com

Vişneli cheesecake – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Vişne süresi dolmadan vişne reçeli ve lezzetli cheesecake yapmalısınız. Bu tarif Akyaka’da hazırladığımız harika tariflerden biri. Ben resimlere baktıkça alnına baksan bayram ve cheesecake’i özlüyorum…

Cheesecake yapmanın püf noktaları var.

    Birincisi, malzemelerin oda sıcaklığında olması ve peynir karışımının çok fazla çırpmaması için (çok kabarıp daha sonra sönmemesi için) fırının önceden ısıtılmasıdır. Kalıp yüzeyi boşluk bırakmadan eşit kalınlıktadır

Bunlardan bazıları…

Daha sonra cheesecake yapımı ile ilgili daha detaylı bilgiler içeren bir yazı hazırlayacağım.

Pişmeyen cheesecake tarifi arıyorsanız bu limonlu cheesecake tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Vişneli Cheesecake Tarifi Malzemeler

    1 paket yulaflı kurabiye, yarım paket Petitbur bisküvi, 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

krema için:

    2 paket labne peyniri (400 gr) 1 paket süt kreması (200 gr) 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un 4 yumurta 1 paket vanilya

Sosu hazırlamak için:

    2 su bardağı vişne suyu 1 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı buğday nişastası

Vişneli cheesecake tarifi nasıl yapılır?

Tabanı için bisküvileri rondoda un haline getirin. Bisküvilerin üzerine eritilmiş tereyağını ekleyin ve karıştırın, kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırıp ovalayın. Donması için yaptığınız tabanı buzluğa koyun ve 15 dakika dinlendirin. Yumurta aklarını ve sarılarını peynirli karışımdan ayırın. Yumurta sarılarını ve 1 su bardağı toz şekeri eriyene kadar çırpın. Eriyen şekerin üzerine labne ve kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Başka bir kapta yumurta aklarını 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek krema haline getirin. Yumurta aklarına un ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. İki karışımı bir kaşık yardımıyla birbirine ekleyin ve aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Pişen cheesecake soğumaya bırakın. Sosu yapmak için vişne suyu, şeker ve nişastayı orta ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Pişen karışımı soğutun ve pişen cheesecakein üzerine dökün. En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra isteğe göre vişne reçeli ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın